Juryprocess & inhabilitetsregler

Juryprocess & inhabilitetsregler

Juryprocess & inhabilitetsregler


Jurymedlemmerne starter med at se alle de tilmeldte film. Når juryen har set filmene, stemmer de online på de film, de synes skal nomineres i de respektive kategorier. Dette danner grundlag for selve shortlisten.

På selve jurymødet diskuteres shortlisten og under jurymødet stemmes der online og anonymt på, hvem de enkelte jurymedlemmerne hver især synes, skal vinde i den enkelte kategori. 


Inhabilitetsregler

For at have helt klare og rene linjer omkring inhabilitet, har the TRUE award følgende inhabilitetsregler:

  1. Er et jurymedlem pt. ansat i et firma, som er tilknyttet en indsendt film (enten som annoncør, bureau, producent eller film craft), betragter vi jurymedlemmet som inhabilt.
  2. Har et jurymedlem været involveret i produktionen eller haft beslutningskraft over en indsendt film, er personen inhabil.

Et jurymedlem kan godt være inhabil i forhold til en indsendt film, men skal følge the TRUE awards regler:

  1. Hvis et jurymedlem er inhabil i forhold til en film, må medlemmet ikke stemme på filmen.
  2. Hvis et jurymedlem er inhabil i forhold til en film, kan medlemmet ikke deltage i diskussionen af denne film på jurymøder. Jurymedlemmet går udenfor døren under diskussionen af filmen, men kan godt deltage i diskussionen af de øvrige nominerede i kategorien. Jurymedlemmet får til sidst først vinderen af vide til selve prisuddelingen.